Vad ska vi ha för tilltugg till champagnen. Ja det är ju det ständiga dilemmat på nyårsafton - eller nån annan gång när man har har fest och vill bjuda på något festligt
Sätt ugnen på 200°. Täck plåten med bakplåtspapper. Lägg den rivna osten i små högar med lite mellanrum. Grädda osten tills den är mörkt guldfärgad och knaprig, ca 8-10 minuter
Goderafton. Nu har jag precis kommit hem från gymmet. Bröst, axlar och triceps har fått sig en rejäl omgång så jag kommer skylla eventuella stavfel på att jag har skakiga armar och orkar knappt hålla fingrarna på tangenterna
Samma gamla burkar. Håll ut, för jag har faktiskt just idag införskaffat lite ny rekvisita. Jag bakade parmesankex med kummin till en kantarelsoppa tidigare i höstas
Marmelad. Sött och gott. Jag bestämmer mig för att göra ytterligare en marmelad. Vi ska ha vänner över på middag så brieost med salami och marmelad till förrätt känns alldeles, alldeles rätt
1. Sätt ugnen på 200 grader. Täck en plåt med bakplåtspapper. Lägg ut små högar av ost, med ordentligt avstånd emellan, eftersom de kommer att flyta ut till ”chips”
En god röra som passar att bjuda till ett glas champagne eller annat mousserande vin. Bra är att det inte blir så stark olivsmak på röran, utan den passar de flesta
Jag ska försöka att skriva ett objektivt inlägg och inte förblindas av tävlingsinstinkten. I onsdags var det nämligen dags för undertecknad att bjuda på sitt bidrag av den interna versionen av Halv åtta hos mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.