Kände för lite Italienska smaker en kväll Ibland är det gott med en salt, liten kvällsrätt. Jag hade turen att få en liten knippe svartkål av Mammas hobbyodlande grannar, så då blev det till att hitta på nåt gott av den
4 400 g pappardelle 500 g kantareller, karljohans, trattkantareller eller kastanjechampinjoner 3 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor 1 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar) 1 dl torrt vitt vin 1 msk konc kycklingfond eller grönsaksfond 1 dl mascarpone (à ca 100 g) 1 1/2 dl finriven parmesanost hackad bladpersilja 2 msk olivolja 1/2 tsk salt 1 krm nymalen svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Ta upp kycklingen och bryn den på båda sidor i en stekpanna med smör. Gräddig svartkål. Fräs kål, lök och vitlök i en stekpanna med olja ett par minuter
4 ca 400 g svartkål 1 lök 1 stor vitlöksklyfta 1 msk olivolja 1 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl vispgrädde 1/2 dl finriven parmesanost salt och svartpeppar 1 dl pumpafrön Till servering potatis gnocchi rökt skinka Lägg till i inköpslistan
I mitt kök har jag testat det här medsvartkål. Tycker den blev vansinnigt god, och jag testade den på svärisarna som tittade förbi och den fick godkänt av dem med
Smaka av med salt och svartpeppar. rikligt med riven parmesanost. Häll i tomater samt vitt vin och låt koka ihop ca 5 minuter Blanda sedan med den nykokta pastan och vänd ner persilja. 500 g pappardelle, kokt enligt anvisning på paketet. 500 g pappardelle, kokt enligt anvisning på paketet 500 g rå salsicciakorv 4 msk olivolja 2 st vitlöksklyftor, tunt skivade 0,5 st röd chili, hackad 2 st tomater, tärnade 2 dl vitt vin 1 kruka persilja, hackad salt och svartpeppar rikligt med riven parmesanost
Lägg upp o servera med parmesan o färsk persilja. Detta behövs till 4 hungriga 2 pkt färsk pasta (tagiatelle typ )4 starka korvar (Salciccia el Coritzo)4 tomater1 gul lök1 vitlöksklyfta½ kruka färsk basilikaSalt o pepparOlivolja100 g riven parmesanHacka all lök (gul o vit) o fräs i en rejäl skvätt olivolja
400 g pappardelle 2 bananschalottenlökar, skalade och finhackade 1 röd chilifrukt, finhackad 2 citroner, finrivet skal och saft 0,75 dl olivolja, mild 2 g äggula 150 g fetaost 400 g svamp, t ex skogschampinjoner eller kantareller 1 kruka färsk dill, hackad salt peppar olivolja, till stekning
Köpte någon fin variant pappardelle i affären (den enda pappardellen de hade), och jag måste faktiskt erkänna att det var lite annorlunda än de billigare varianterna av pasta jag brukar köpa
En egenkomponerad pastasås med bacon, tomater, bladpersilja och tomatpesto. Med grädde blir såsen krämig och riktigt smaskig, sonen åt flera portioner (tonåring som han är)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.