David fyllde 16 år i söndags, så då var det dax för den traditionella pannkakstårtan. I år så blandade jag philalelphiaost i grädden och det blev en höjdare
Liten pannkakstårta till frukost. Det verkar som att jag har gått och blivit mejerifri. Sedan början av året har jag varit försiktig med mejerier och bara ätit det vid ett fåtal tillfällen med undantag av smör, men det säger kanske sig självt
Pannkakor150 g vetemjöl [2,5 dl] 9 g vaniljsocker [1 msk] 25 g strösocker [2 msk] 3 g salt [0,5 tsk] 30 g smör [2 msk] 165 g ägg [3 st] 600 g mjölk [6 dl]
Väckte honom imorse med lite skönsång och denna smarriga pannkakstårta som var fylld med nutella, sirap, jordgubbssylt och vispgrädde och toppad med hallon, blåbär, björnbär, mynta och florsocker
Pannkaka är omöjligt att tröttna på, tårta likaså. Pannkastårtan är därmed den ultimata lösningen när man vill ha något som sannolikt de flesta gillar och som är lite mer legitimt än en traditionell gräddtårta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.