“Pankisar” och egen sylt på ett kick
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 25 g smör
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl naturell yoghurt (Hjordnära)
  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 250 g blandade bär (frysta eller färska)
  • 250 g syltsocker
  • Lönnsirap
  • 6. Värm en plättlagg eller stekpanna och smält smör på svag till medelvärme tills det blir gyllenbrunt
  • 2 Värm en syltburk med lock genom att hälla hett vatten i den under tiden du kokar sylten.
  • 3 Häll upp sylten i burken och förvara i kylskåpet.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.