Låt din panforte svalna och skär den sedan i bitar. PanforteSätt ugnen på 175 grader. Häll i choklad- och nötsmeten och grädda panforten i ca 15-20 minuter
Smöra en kakform med löstagbar botten, 20 cm i diameter, och klä botten med bakplåtspapper. Blanda cocktailbär, suckat, ingefära, mandelspån och hasselnötter i en skål
Panforte di Siena betyder starkt bröd från Siena. Panforte di Siena betyder starkt bröd från Siena. Siena, söder om Florens och dess rival sedan medeltiden, är en oemotståndlig stad högt upp på en kulle med utsikt över den toskanska landsbygden
Jag hittade ett recept på något som hette Panforte och föll pladask. Tydligen kan man göra lite som man tycker när man gör Panforte bara den innehåller socker, honung , nötter, frukt och mjöl
Det här är egentligen ett recept på en italiensk julkaka, men jag gjorde den som små chokladrutor. De passar därför både som julgodis eller som dessert med en liten klick grädde serverat med gott dessertvin
Bar Italia innehåller en del recept på glass, smörgåsar – dock ingen av focaccia, inlagda grönsaker, panforte, pizza, risotto, pastarätter samt en del om italienska charkuterier & ostar
Bar Italia innehåller en del recept på glass, smörgåsar - dock ingen av focaccia, inlagda grönsaker, panforte, pizza, risotto, pastarätter samt en del om italienska charkuterier & ostar
Om du förvara bitarna svalt i lufttät burk, håller de upp till en vecka. 1. Värm ugnen till 200 grader. Häll nötterna på en plåt och rosta dem i ca 10 minuter
1*Sätt ugnen på 150grader. 2*Blanda alla nötter och kanel vetemjöl i en skål. 3* värm socker och honung tills sockret smält, ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen
Klassiskt italienskt godis som känns helrätt så här när julen börjar nalkas. Här får det stuns och smak av hasselnötter, man kan även blanda i lite torkad frukt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.