Fick tag i några finfina lammkotletter som blev helt perfekt stekta. 2 port1-2 lammkotletter/perssalt och pepparvitlökSvampsåsen. 1-2 lammkotletter/perssalt och pepparvitlök
Ett recept ur boken Hela Sveriges husman. Enkelt och väldigt gott. 4 portioner400 g magert bogfläsk2 stora gula lökar2 msk vetemjöl2 dl vatten1 1/2 msk konc kalvfond1 dl grädde1 msk dijonsenap2 msk hackad persilja1 dl ströbröd1 äggSmör och rapsolja till stekningSalt och nymalen vitpepparSkala och hacka lökarna
Börja med att bena ut lammkotletterna. 600 g lammkotletter med ben. Lammkotletter600 g lammkotletter med ben salt peppar 1 kvist timjan 1 kvist rosmarin 2 klyftor vitlök smör, till stekning
Dagen till ära bjuder jag på panerade kycklingvingar med ranchsmak. Sol ute sol i sinne. Idag är det torsdag och det har varit en ganska hektisk vecka, så här med betygssättning och sommarfester
Att vi har fastnat för det Öländska lammköttet är numera välkänd fakta. Den här gången valde vi dubbelkotletter (skivad lammsadel) med en sås som för tankarna till Öland, rosmarin och dragon
Idag får du tips på ett riktigt gott tillbehör till grillade lammkotletter som jag marinerade med olivolja, pressad citron, torkad timjan och chiliflingor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.