Här ovanför kan ni se en sjukt trevlig liten video av när jag, Therese, Camilla och Anna som allesammans vann tävlingen som jag och Anamma arrangerade i november, tillsammans lagar upp ett helt växtbaserat julbord i vår studio
Jag har än så länge tillbringat de senaste typ 10 timmarna med att sortera och bokföra kvitton sedan i augusti… Om jag dör av tristess innan helgen så vet ni varför…
Så här såg det ut i studion idag. Om ni skulle råkat missa oss så hittar ni oss i lyssnararkivet efter kl 11. 2 rektangulära tunnbröd200 g kantskuren chèvre 1 ½ msk riven pepparrot ½ msk flytande honung 1 krm svartpeppar 1 dl frysta lingon150 g rökt viltkött eller hamburgerkött i lövtunna skivor 1 näve ruccolaBlanda chèvrè med pepparrot, honung och svartpeppar. Rulla in bröden i plastfolie och lägg dem i kylen 1-2 h före servering. Miniknäckisar med chèvre och lingon- och rödlökscumberland,~20 st15-20 små delikatess knäcke (jag tog min favorit Yngdens delikatessknäckisar)100 g kantskuren chèvre½ dl Ridderheims rödlökscumberland (är en rödlöksmarmelad med smak av jordgubb och rosépeppar)½ dl frysta lingonBlanda rödlökscumberland med de frysta lingonen (de tinar sedan). 1 ½ msk riven pepparrot. 1 krm svartpeppar. 1 dl frysta lingon. 150 g rökt viltkött. 1 näve ruccola. 15-20 små delikatess knäcke. 100 g
Klä en form med pajdegen och sätt formen i kylen i 5-10 minuter. Ladda ner receptet. Gör så här. Blanda alla torra ingredienser i en skål, smält smöret och häll det över blandningen
Arbeta snabbt ihop den lösa degen och låt jäsa i ca 1 – 1 ½ timma. Grädda bröden (ingen mer jäsning) direkt mitt i ugnen 240 – 250 grader ca 15-20 minuter. 15-20 minuter
18 mils bilkörning idag. P1, nyheter, studio ett och dokumentär. I övrig tycker jag att januari bjuder på 18 nyanser av grått. 1/3 purjolök, den vita delen. 1 knippa färsk dill. 1 dl gräddfil. 18 m. 1/3 purjolök, den vita delen. 1 knippa färsk dill. 1 dl gräddfil
Jag skall montera upp min "studio" igen, jag lovar. Nyfiken på hur 140 g bacon räcker till 4 personer. 150 g. 2 1/2 dl vatten. 1 ½ dl alprosoja-grädde. 140 g bacon sprödtekt. 1 msk hackad persilja. 150 g 25 g mjölfritt smör. 2 1/2 dl vatten. 1 ½ dl alprosoja-grädde. 140 g bacon sprödtekt. 1 msk hackad persilja
Deras kokbok används flitigt hemma i mitt kök och det var en glädjefull och energigivande upplevelse att vara på plats i deras studio, laga mat, prata mat och lära känna massa härliga människor
se och lagade en massa nyttiga recept och fotade i deras studio. 1 röd paprika. 1/4 röd lök, finhackad. 1 dl lättkvarg (eller turkisk yoghurt). 1,5 tsk honung. 1. 215 kcal. 14 g kolhydrater. 31 g protein. 1 röd paprika. 1/4 röd lök. 1 dl lättkvarg. 1,5 tsk honung. 215 kcal 14 g kolhydrater. 31 g protein
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.