Rosta nötterna i en torr het panna tills skalen börjar spricka och nötterna får färg. Låt svalna. Häll över på en ren kökshandduk och gnugga bort skalen
25-30st fina medjooldadlar kärnfria0,75-1 dl mjuk kokosolja1-1,5 dl raw kakaoDet beror lite på hur stora dadlarna är hur övriga proportioner blir så smaka av. 25-30st fin. 0,75-1 dl mjuk kokosolja. 1-1,5 dl raw kakao
En klassisk chokladkola. Recpetet kommer från hemsidan recepten. se. Blanda 3 dl vispgrädde, 50 g smör (skuret i mindre bitar), 3 dl strösocker, 1,5 dl ljus sirap, 0,5 dl kakao och 1,5 msk vaniljsocker i en tjockbottnad gryta
Polka och choklad är nog en av mina favorit-smak-kombosar. God afton såhär några dagar före jul. Och om man bara får välja en julgodis tar jag nog hellre en kola än knäck tror jag
Hello. Första december och det är dags för en av årets bästa tider. Nu när många tar sig lite extra tid att greja i köket tänkte jag att som en variant av adventskalender bjuda på ett nytt recept varje dag
Vid 120-125 C är kola smeten lagom kokt. Vid 140-145 C får man hårda kolor med lite segt mitt. Ca 40-50 st. 0,5-0,7 dl kakao ( jag använde ca 0,7 dl). När det börjar koka sänk värmen och låt småkoka tills kolan har fått en temperatur på ca 120- 125 grader ( med köks termometer) då är den färdig. Från att det började koka tills jag tyckte kulprovet var godkänt gick det ca 25-30 minuter. ) Ca 40-50 st
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.