Vi drar igång veckan med nåt sött. Hemmagjord dajm kan ju inte bli fel, liksom. Skär eller bryt dajmen i lagom stora rutor när chokladen stelnat helt Förvaras svalt
Serveras med lättvispad grädde eller vaniljglass. (Frestas inte att använda kokos - det tar överhanden, ska prova med malda nötter nästa gång) Bred ut smeten i formen och grädda den i 175 º varm ugn i 18 minuter
Skeda upp päronglassen, och servera med mörk choklad och mintmaränger. Det här receptet på päronglass är magiskt gott, och mintmarängerna till blir pricken över i
Njut den med en klick grädde. 200 g marabou dajm. Blanda alla ingredienser förutom chokladen. Vispa inte. Häll smeten i en lite mindre springform än den "normal" stora
) om man glömt handla med. DAJM. Micro hade vi ingen då jag var ung men det blir alltid bäst ändå i en tjockbottnad gryta på gammalt hederligt vis och det är bara att måtta upp allt och blanda medans smör och allt smälter ihop på spisen
Den blev så god att jag blir så illa tvungen att dela med mig av receptet. Jordgubb, Vaniljkesella & Päron & jag skojar inte när jag säger att päronglassen blev något av det godaste jag ätit i glassväg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.