Servera köttet med mangosalsa, guacamole, gräddfil och riven ost på tortillabröd som du steker på snabbt i en stekpanna - bara några sekunder på varje sida tills de liksom bubblar upp sig och får lite färg
Den rivna osten byttes ut mot fetaost, jag gjorde egen guacamole (vi brukar ha tacodipsås i vanliga fall) och la till smörstekta champinjoner kryddade med salt och svartpeppar
med picklad rödlök. och guacamole. med. Koka upp 3 dl vatten med 2 dl strösocker och 1 dl ättiksprit. Mosa 2 avokado och blanda med en hackad tomat, två hackade schalottenlökar och en kruka hackad koriander
Här får ni ett recept på en jättegod tacosås som jag fick av en gammal kollega till mig. När ni väl äter denna sås så kommer ni inte vilja ha gräddfil mera
Jag har länge gjort en slags fuskguacamolemed creme fraiche i, som förvisso är svingod (fråga min bästis bara), men ibland vill man ju uppdatera sig och när jag hittade en påse riktigt fina (och ekologiska – hurra
Lägg fruktköttet i en skål och mixa eller mosa sönder med en gaffel eller i mixer. Blanda tomat, chili, pressad vitlök pressad citron och kryddor tillsammans med avokadomoset
2 ägg5 msk grädde100 gram köttfärs1 liten röd lökPlommontomaterLite paprikaSpenatbladNågra skivor ostStek köttfärs och lök, krydda med kummin, vitlök och salt, hacka tomat och paprika och stek med köttfärsen, lägg i spenaten och rör om
Men det här guacamole-receptet (se nedan) är bara för bra för att inte dela med sig av. Jag har hängt med min mamma, min syrra och hennes familj och lilla Embla såklart
Igår så blev det en lasagne med taco smak. Krydda nu med muskotnöt och salt och vitpeppar. Lägg lite ostsås i botten och börja med ett lager lasagneplattor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.