Rimmad laxmed dillstuvad potatis och fänkålssalladrimmadlaxkokt potatis, fast sortmjölsmörmjölkdillsalt och pepparfänkållimeolivoljaKoka en bechamelsås - smält smör i en kastrull och pudra över mjöl
400 g lax, gärna salma eller fröya 5 cm färsk ingefära 0,5 chilifrukt 2 klyftor vitlök, finrivna 100 g smör, att bryna 2 limefrukter, finrivet skal och saft 0,5 dl japansk soja 1 msk sesamolja 400 g broccoli, i tunna buketter 2 salladslökar 1 kruka färsk koriander
Stek laxen på hög värme och strö på sesamfröna. Efter en helg med strålande väder och grillning på både fredagen och lördagen så blev det asiatiskt till söndagsmiddag
Gårdagens anrättning gav både sötma och syra vilket passade perfekt ihop med den salta laxen. Det där med att blanda i bär i mat är något jag är ytterst förtjust i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.