Baka onsdag - skär torsdag. Bred ut i en långpanna som är 35 x 20 cm och grädda i 175 grader i ca 15-20 minuter. Till glasyren blandas allt utom smöret i en kastrull, koka till det tjocknar, det tar ca 10-15 minuter
Ett till tips. Påminner väldigt mycket om Biff Rydberg, som också är supergott. Kul att göra någon ny variant på något man gillar, men jag måste nog ändå säga att Rydberg fortfarande ligger etta
Sallad är ungefär som soppa, vi äter det när barnen inte är hemma. Det här receptet har jag delat tidigare men eftersom det är det ultimata och mest utvecklade jag har i mina gömmor så får ni det igen
Januari är hemsk. Jag vet att januari för många är en månad av späkning och att plånboken kan vara tunn efter jul- och nyårshelgerna, men jag kan inte riktigt begripa varför allt skulle bli bättre av att man prioriterar ned maten
Ställ in lergrytan i 200 grader i 15 minuter. Ett tips hela vägen från Frankrike. Inte illa. Och så fick min lergryta hitta ut från skåpet igen, vilket jag tyckte var bara trevligt
Sara har verkligen udda och spännande recept att dela med sig av. Det är sånt som gör att jag tycker att det är så roligt med den här idén om att göra en ny maträtt varje dag - jag får ju testa så mycket som jag förmodligen aldrig skulle ha fått för mig att göra annars
Kallrökt laxpasta4 port1 st rödlök, finhackad1,5 dl matlagningsvin/torrt vittvin3 dl grädde1 fiskbuljongtärning500 g kallrökt eller varmrökt laxfilé2 dl hackad dill400 gr pasta1 citronolivoljasalt och pepparFräs rödlöken i oljan på medelvärme utan att det tar färg ca 5 min
Italiensk kycklingpasta 4 port2 paket färsk tagliatelle eller 500 g torkad tagliatelle2 kycklingfiléer2 tsk smör eller olja3 dl matlagningsgrädde10-15 soltorkade tomater, antingen i olja - väl avrunna eller torkade som är uppmjukade i kokande vatten1 vitlöksklyftasalt och pepparev
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.