Baka onsdag - skär torsdag. 1 dl kakao. 1 tsk bakpulver. 100 mörk choklad. 100 g smör. Bred ut i en långpanna som är 35 x 20 cm och grädda i 175 grader i ca 15-20 minuter. Till glasyren blandas allt utom smöret i en kastrull, koka till det tjocknar, det tar ca 10-15 minuter. 1 dl kakao
( eller 1 dl majonäs)1 msk dijonsenap1 msk vitvinsvinäger. 2 dl creme fraiche2 tsk pressad citronsaft1 vitlöksklyfta2 sardeller½ dl finriven parmesanost eller finriven WB-ostsalt & peppar. Blanda ihop 1 dl av majonäsen med crème fraichen, tillsätt citronsaften, pressad vitlök, sardellerna och parmesanosten. 1 tsk soya. 1 krm svartpeppar och 1 krm vitpeppar. 11/5 krm paprikapulver. 1/2 krm citronpeppar. Sätt ugnen på 70 grader, en termometer i den tjockaste delen av filén och grilla tills den står på ca 70 grader, 1-1. 1 vitlöksklyfta
1 burk kokosgrädde/extra creamy kokosmjölk. 1 gul lök. 1-2 msk jordnötssmör (green choice crunchy). Lite före 16 hämtade jag en väldigt trött A som efter lek hos grannarna, middag och bad somnade som en stock. 1 burk kokosgrädde/extra creamy kokosmjölk. 1 gul lök. 1-2 msk jordnötssmör (green choice crunchy)
Kallrökt laxpasta4 port1 st rödlök, finhackad1,5 dl matlagningsvin/torrt vittvin3 dl grädde1 fiskbuljongtärning500 g kallrökt eller varmrökt laxfilé2 dl hackad dill400 gr pasta1 citronolivoljasalt och pepparFräs rödlöken i oljan på medelvärme utan att det tar färg ca 5 min. 1 st rödlök, finhackad. 1 fiskbuljongtärning
Mango Curry, ätbar (5/10). Texas Honey, väldigt rökig och stark (3/10). Sweet Chili, riktigt god (8/10). Mango, nitlot (0/10). Teriyaki, söt mild och godast (9/10). Alla spetten var perfekt tillagade, värmde dom i ugnen ca 10 minuter för att få dom varma igen. mango & curry, tasted curry and was okey (5/10). Texas honey, very smokey and to strong (3/10). Sweet Chili, sweet and mild spices (8/10). Mango, yuck (0/10). (9/10). Not even after heating them up for 10 minutes in the oven. FacebookPinterestGoogleSkriv utE-postTwitterGoogle+Helen Holmberg ca 10 minuter för att få dom varma igen
Italiensk kycklingpasta 4 port2 paket färsk tagliatelle eller 500 g torkad tagliatelle2 kycklingfiléer2 tsk smör eller olja3 dl matlagningsgrädde10-15 soltorkade tomater, antingen i olja - väl avrunna eller torkade som är uppmjukade i kokande vatten1 vitlöksklyftasalt och pepparev. lite basilika1 stor näve ruccolasallad50 g rostade pinjenötterSätt på pastavattnet
1/2 färsk röd chilli. 1 ägg. ingefära, ca 3-4 cm 2 vitlöksklyftor 1/2 färsk röd chilli. 2 lime 1 ägg. Detta är en riktigt snabb, enkel och jättegod vardagsrätt
Dela degen i 10-15 bitar (beroende på hur stora/små mackor du vill ha) och forma bitarna till önskad form. Grädda i ugn i 12-15 minuter. 1 dl vetegroddar. 1 tsk salt. 1 ägg
125 g smält osaltat smör. 1 dl grädde. 1 dl mandelmjöl. 1 dl grädde. Sätt ugnen på 175 grader. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 25 - 30 minuter. 125 g smält osaltat smör
ca 1 kg fläskkarré i bit3 dl koncentrerad äppeljuice2 msk soya1 tsk malen ingefära2-3 morrötter1-2äpplen1-2 purjolökarflingsalt och pepparBörja med att lägga lergrytan i kallt vatten i cirka 15 minuter. ca 1 kg fläskkarré i bit. 1 tsk malen ingefära. 1-2 äpplen. 1-2 purjolökarflingsalt och peppar
500 g fläskfärs1 msk örtaromat200 g champinjoner, färskasalt och peppar3 dl grädde2 dl creme fraise1 dl mjölk3-4 msk soyasmör, att steka i Blanda färsen och aromat, forma som en fläskfilé och lägg in i frysen ett par timmar. 1 msk örtaromat. 1 dl mjölk
130 g smör. 1 tsk vaniljpulver. 1 krm salt. Nagga botten och förgrädda den 10-15 min. Sänk ugnen till 175 grader och ställ in en plåt. 130 g smör. 1 tsk vaniljpulver. 1 krm salt
1-2 kg revbensspjäll beroende på hur mycket kött det är på dem. 1 dl olivolja. 1 dl chilisås. 1 dl tomatpure. Slå igång ugnen på över/under värme, 175 grader. Lägg revbenen med den beniga sidan ner på ett grillgaller och smeta på 1/4 av marinaden. Placera sedan gallret i mitten av ugnen och grilla dessa i 1,5 timme. 1-2 kg revbensspjäll beroende på hur mycket kött det är på dem. 1 dl olivolja. 1 dl chilisås. 1 dl tomatpure
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.