3 msk olivolja eller avokadoolja. Söndagar är riktigt sköna tycker jag. Man är skönt utvilad, hinner äta en lååång frukost och hinner hålla på med sånt som inte hinns med på vardagarna
Förutom att lägga till en fruktig stans till recept, är äppelcidervinägen känd för sina många hälsosamma egenskaper, såsom kontroll av viktökning och blodsockernivåer
Eftersom jag den senaste tiden har fått en del förfrågningar på mailen angående olika glutenfria mjölsorter har jag tänkt att jag skulle göra en sammanställning avolika slags mjöl och flingor som kan vara användbara när man bakar glutenfritt
En lite mer tillåtande form av stenålderskost brukar benämnas primalkost. Det betyder kött från gräsbetande djur, vildfångad fisk, ägg, rotfrukter och grönsaker, frukt och bär, rena kallpressade oljor, kokosmjölk, samt nötter och frön av alla de slag
Nästa gång kommer jag dock göra egen marinad som det verkar finnas en uppsjö avolika varianter på. Strimla purjolöken och stek hälften av purjon med köttet i lite olja, salta sparsamt och pressa vitlöken över
Det är NÄSTAN så att det blir lite för mycket av grilltips nu. Jag gillar att grilla men tycker att det kan bli lite för mycket när hela matvärlden invaderas av alla tips
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Blanda samman alla ingredienserna och smaka av. Smakmässigt är det fyra helt olika såser som står uppdukade här idag och vi kan intyga att de alla smakade fantastiskt gott och vad vi förstår på värdinnan så är dom precis så lättgjorda som det låter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.