Hacka saltade jordnötter och blanda med jordnötsmör. Jag har idag blivit inspirerad av en bild jag såg på internet och provade att göra ”min variant” på en nyttigare biskvi, utan socker och mjöl
Servera med kallskuret och tomater. Om man vill kan man givetvis blanda ned både kokta ägg, ostkuber, färsk tärnad gurka och sallad för att variera men det är ovan nämnda recept/grundsallad som barnen gillar bäst
Barnen var med och de åt inte samma burgare som jag, men jag kan säga att sonen länsade sin cheeseburgertallrik och dottern åt upp vartenda kycklingvinge hon fick in på sin tallrik
Den här varianten är gjord med matlagningsgrädde, vilket gör den extra barnvänlig i smaken. Fräs löken tillsammans med den rivna morötter tills de börjat mjukna
Man kan förstås välja att försöka efterlikna traditionella smaker på biffar och sås, men jag föredrar att göra det medvetet annorlunda – dels för att jag inte försöker kamouflera något (det har aldrig funkat de gånger jag faktiskt försökt), dels för att jag tycker det funkar bättre att anpassa kryddning och proportioner efter råvaran
Jord som är till för att odla sådant som ska ätas [finns till och med på Ica]. Gott att ha i sallader, på en knäckesmörgås med philadelfiaost i botten, som matdekoration som vi fick på Casanova i helgen där de hade dekorerat köttet med just ärtskott
Att grodda eller odla gröna skott av exempelvis gula ärtor är ett väldigt enkelt sätt att få något grönt och krispigt att förgylla salladen eller toppa maten med så här års
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.