Jag och syrran bestämde oss för att julbaka tillsammans i år, så förra veckan bakade vi anisgrisar, rimbobullar, mandelmusslor, spröda kanelkakor och chokladrutor med blåbär
Om jag ska tro på Bondepraktikan så kommer det bli regn större delen av september och hittills har det inte slagit fel, det har kommit störtskurar varje dag sedan september började
1 helt ägg + 1 äggula (ta två äggulor om de är små ägg)2 dl rapsolja 1 tsk vitvinsvinäger1-2 tsk dijongsenapSalt och vitpepparKnäck äggen i en hög mixer-bunke (sån hög rund ni vet)Häll över oljan och resterande smaksättningar
Låt degen hellre vara lite kladdig än fast och torr. Varje deg är unik. Väljer du att värma på degvätskan kan du tillsätta saffranet i kastrullen och värma på det tillsammans med mjölk och grädde
Efter en timme så tar du ut plåtarna och skär i rutor, sätt in igen och torka ca en timme till. Jag har modifierat receptet ett par gånger och kommit fram till detta
Hamburgerbröden var väldigt lätta att göra, och ett bra recept som kan göra tex panriche på också. Det blir grillat och tårta till våra gäster , jag blev så sugen på några hamburgare som Ernst gjorde i ett ut av programmen Sommar med Ernst
Vi har varit väldigt kreativa ocksåoch använt upp allt i frysen. Salta ochsvartpeppra. Egentligen skulle detvara mango i salladen men den jag köpte var alldeles för omogen
Ochså har det hunnit bli fredag sedan detta inläggs påbörjande. Annars får man helt enkelt fotografera så där lite i smyg och låta det se ut som den mest naturliga sak i världen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.