Jag har blivit ordentligt firad av både man och barn och är riktigt nöjd med dagen. Har varit på fitness- och hälsomässa i några timmar och fått massage, nagelvård, make-up, pulsanalys, provat Qi-gong och massa mer, riktigt bra mässa och jag kunde gått där i många fler timmar om tiden räckt till
Mannen var mer än överlycklig och sa säkert tio gånger att det ”var sjukt gott” (hur nu något kan vara sjukt gott…) Och jag är absolut benägen att hålla med – förutom att var och en av middagsdelarna var supersmarriga så passade de ihop alldeles perfekt
När det blir varmare ute blir jag mindre sugen på att ställa mig och koka gröt på morgonen. För nåt år sen var "overnight oats" eller "oats in a jar" en hypad frukost på sociala medier, men det är först nu som jag fallit för den
Där satt den, som vanligt på tredje försöket (ja det brukar vara då som jag når hela vägen fram). Jag har under de senaste dagarna experimenterat för att ta fram en grunddeg för småkakor
Stjälp sedan upp den på ett nytt bakplåtspapper. Häll äggvitorna i en torr och fettfri vispskål. Vispa till ett fast skum (det ska gå att vända upp och ner på bunken
(Kastrullen ska INTE värmas på något mera under resterande delar av receptet men jag använder den för att blanda ihop resten av ingredienserna för att slippa diska fler kärl
Kör i mikron på medelhög effekt i ca 60 sekunder (jag kör 650W men tänk på att microvågsugnar kan variera i effekt, särskilt äldre ugnar kan tappa effekt, så passa gärna kakan så den inte rinner över eller blir för torr)
Smält smöret på svag värme utan att det börjar koka. Jag har en såskastrull som rymmer 2 liter. Jag gräddade min saffranskladdkaka (som syns på dessa bilder) i en form på 24 cm i diameter i exakt 20 minuter och den blev perfekt kladdig
(Jag vispar marängsmeten före sockerkakssmeten eftersom visparna måste vara rena och fettfria när man vispar maräng, men det gör inget om det är marängsmet på visparna när man vispar sockerkakssmeten, på så sätt slipper man göra rent visparna en extra gång
Mät upp smör och vit choklad som bryts i bitar i en kastrull. Smält försiktigt på svag värme tills drygt hälften smält, ta bort kastrullen från värmen och rör sedan om då och då tills allt har smält och det blir en jämn smet
Den ska börja få lite antydan till färg och när man gör en försiktig skakrörelse så ska det dallra lite i mitten av kakan, då är den lagom kladdig tycker jag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.