Blanda all dricka i en stor bålskål eller en nyinköpt tvättat hink. En halvtimme innan det är dags att avnjuta bålen tar du fram alla bären och lägger ner i skålen
Pistagebullar med vaniljfyllning. 21 januari 2016 @ 20. 08. Blev sugen på att prova nyinköpt pistageessens från Essensfabriken, hade bla ingen vanlig jäst hemma så jag tog vad som fanns
Som ni säkert märkt så brukar jag baka mina glutenfria formbröd i stort sett efter samma princip. Jag bakar oftast minst en gång i veckan, och har hittat ett koncept som jag tycker fungerar
Dags för Gino igen. Blev inte så fina bilder förra gången när efterrätten var klar(se här) så nu kör vi igen med nyinköpta formar efter ett besök på Kosta glasbruk
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Jag och min sambo är på en liten "Sverige-turné" nu på semestern och idag är vi i Gävle. Och man kan ju inte vara i Gävle utan att besöka Thomas som är ägare på Proteinbutiken och hans butik som ligger på Norra gatan 1
Jag är helt såld på det glutenfria surdegspulvret. Bröden blir så otroligt fina när man förstärker med det, jag tror nästan att jag aldrig mer kommer att baka glutenfritt utan
Efter detta inlägg kommer det bakverk med annat än hallon i - jag lovar. Men vad skall man göra när man stöter på ett recept som bara låter så himla gott att man inte får ro i kroppen förrän man provat det
Jag är en man som älskar bubblor av alla dess sorter. Visst föredrar jag bra champagne, men med tanke på hur ofta jag dricker mousserande vin är att uteslutande dricka champagne tyvärr inte ett alternativ
Nyårsförberedelserna här hemma är så gott som klara. För oss blir det en lugn kväll hemma hos Frida och Martin tillsammans med våra underbara tvååringar, trerätters middag och en skål till tolvslaget
Markus mamma fyller år och med finsk härkomst i familjen så har det ätits en del Kinuskitårtor. Jag hade aldrig hört talas om denna tårta förut och efter att Markus bad mig baka en sådan till hans mamma så satte jag igång och googlade
I dag blev det en riktig söndagsgryta från senaste Buffétidningen (Buffé nr 10 2009, sid 13). Perfekt med grytor som sköter sig själv, då kan man göra andra saker medan grytan puttrar på spisen
Nog för att det finns en uppsjö av glöggsorter att välja mellan, allt mellan hallon/laktrist och hjortron, men för den sakens skull kan det ändå vara roligt att göra sin helt egna glögg
Det var ett tag sedan jag skrev ned något recept. Så här i sommartid lägger vi nästan uteslutande älg på grillen, och i kväll invigde vi den nyinköpta hamburgerpressen med läckra älgburgare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.