Häll på såsen och marinera fram till grillningen/stekningen - gärna ett par timmar åtminstone. Fast mest handlar det väl om att jag inte har fått så mycket intressant matlagning gjord på sistone, så det får bli dessa marinader istället - lagom till nationaldagshelgen då ett gäng grillar lär gå varma i vårt avlånga land
Bloggen har vuxit och blivit en av mina närmsta vänner. Baka av brödet. I julklapp fick jag Martins nya bok Enklare bröd, som innehåller allt från surdegsbröd, långjästa bröd och knådfria degar
Först ut är mitt nyafavoritgodis, taget från kommande boken Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, som du nu kan förhandsbeställa i länken som går till Adlibris
Blanda i råsocker och lime och smaka av. När det är dags att servera vänder du fläskkarrén ett sista varv på grillen så att den är het på ytan och sedan skär du upp den i skivor
Havreguld, Skördelycka och Äntligen Havresandwich. En fin och smakrik ostskiva ovanpå ett lager Bregott på en skiva Kornelle som serveras med en kopp nybryggt kaffe, ja det är perfekt för mig
Blanda i socker, vaniljsocker och äggen ett i taget. Dottern och jag var och hämtade ut paket och handlade lite förut och då sprang vi på de nya smakerna som kommit från Loka så de var man ju tvungen att handla med
Dessutom är jag fullständigt övertygad om att den extra kostnad det skulle innebära på sikt skulle betala sig i form av färre benbrott, färre depressioner, mindre hjärt- och kärlsjukdomar och därmed minskade sjukhusvistelser och medicinkostnader
Ingredienser Fröknäcke Recept av Magnus Johansson här på wgs. se Friterad schalottenlök 2 st schalottenlökar 2 msk vetemjöl ägg 3 msk ströbröd Råbiff 300 g biff av innanlår olivolja, några droppar 2 tsk dijonsenap 2 msk kapris 2 msk hackad persilja 5 cm selleristjälk salt peppar
Skär de olika svampsorterna i skivor och bryn dem i en stekpanna med olja. Koka Pappardelle all'Uovo Barilla i rikligt med saltat vatten, häll av vattnet och blanda i svampsåsen
Kokoskrispet på toppen av den lena moussen är ett måste. Med fördel görs moussen redan dagen innan, om du gör den samma dag som den ska serveras så behöver den ett par timmar på sig att stå i kylen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.