Jag gillar att utveckla mina recept och prova att byta ut lite för att förnya dem. Igår provade jag att experimentera med en av mina favoriträtter - nämligen omelettpizza
Smaka av och servera direkt till nykokt pasta och sallad. För ett tag sedan gjorde jag en god pastasås med kassler och bearnaise och idag letade jag upp receptet och gjorde en ny version
Häll i havregrynen. 1 dl havregryn. 1. Koka upp vatten i en kastrull. 2. 3. Låt sjuda i några minuter under omrörning till gröten fått den konsistens du vill ha
Lägg till sist i kålen och lite av buljongen och blanda runt allt. (stor låda). Receptet är svårt att skriva ner då det inte finns nått, allt är med en fingertoppskänsla…
sedan tappar jag upp saften på en lite snyggare flaska som står i kylen. I år har jag gjort två olika varianterav flädersaft som jag blev inspirerad av här
Ringla god olivolja över och servera med massor avnyriven parmesan. Det blev lite för mycket matskriverier där ett tag, och nytt jobb för Hanna och så ett tredje barn också, men nu föll andan på igen, så här är vi
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Eftersom det tar en stund att koka ihop denna variantav refried beans så brukar jag göra dubbel eller trippel sats av receptet och sedan frysa in den färdiga röran i två till tre plastburkar
Till detta åt jag även massa finn crisp med kokt skinka (nytt beroende) + te. En variantav min favofrukost - kvargplättar, denna gång med mandelmjöl och frön
Blanda ner kanelen, nystött kardemumma och den malda nejlikan i den varma kokosoljan. Jag har ett amerikanskt recept som skaperskan har fixat till för att passa till bakmaskin, men alla ingredienser finns inte på samma sätt här som i USA, så jag avvaktar ett tag med att testa det, men nån dag ska även det testas
Här kommer resultatet av gårdagens mellanmålskakbak. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. KLARTHöstiga mellanmålskakor med smak av äppelpaj (äpple/kanel)2 dl valfria nötter (tog mandel)½ dl solroskärnor ½ banan2 msk smält smör2 äggvitor1 ½ rivet äpple1 msk kanel1. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter
Avnjut gärna med nyvispad grädde och/eller hallon. De blev verkligen fantastiskt goda och just bönorna ger en extra touch till smaken, som jag skulle vilja kalla för friskt nyttig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.