Klipp gärna bilarna i mindre bitar, de går då fortare när man smälter dom. Värm grädden försiktigt och blanda ner bilarna, låt smälta på svag värme det får nämligen absolut inte koka
Den första blev ju inte helt lyckad, gjorde en ny omgång igår och nu blev det perfekt, blev som fudge skall vara, står inget i receptet hur länge den skall koka men jag kokade den till 116 grader
Och väldigt nyttigt att ta tillvara på det som finns i kylskåpet även om det inte är mycket så kan man koka ihop den mest goda och prisvärda gryta som också räcker till många
Middagen blev en köttfärsgratäng, gott och billigt, om ni har mycket månad kvar i slutet av lönen. Passa på nu när det är säsong för vitkål, och köttfärs är ju billigt ganska ofta
På bilden ovan syns en rätt som vi ofta äter här hemma. På bilden ovan har jag brynt Gul lök* och sedan blandat i strimlade Morötter*, Olivolja* och färdigkokt Råris*
Jag hade också kvar lite av en svampstuvning som fick åka med i gratängen (jag slänger aldrig mat, det går alltid att hitta på nån ny kombination), men den står inte med i receptet
En bra och billig grönsaksgratäng när hungern anfaller och man inte har så många " pluppar " kvar. Man kan också använda grönsaksspsd eller grönsaksbuljong till såsen, men jag tycker den ser trevligare ut om man har kokosmjölk som bas
Gjorde en ny laddning våfflor till frysen häromdagen, perfekt att ta fram och rosta på morgonen. Jag äter mina antingen med lite bär och grädde eller som toast
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.