Då var det dags att dela med mig av nyårsaftonens efterrätt. Lite lyxigt kändes det då och givetvis köpte vi alltid med oss burkar hem som jag sedan kunde bjuda mina kompisar på
Servera med en lätt grönsallad och citron. Vi skall äta en 3-rätters meny och vi startar med hummer. Stek schalottenlök och vitlök i 3 min och blanda med övriga ingredienser, salta och peppra. Fyll skalen med blandningen och tillaga i ugnen 160C i ca 5 minuter
Vi hade några olika snittar som vanligt på nyårsafton - några gamla favoriter och något nytt. Riktigt goda blev de ost- och olivbollar som Karin tipsade om
Nyårsaftons desserten. bärpaj med vit chokladfyllning. Ikväll ska vi äta gott och umgås hela familjen och jag ska börja med att förbereda kvällens tre rätters middag
Stek potatisen med matolja i en het panna tills den har fin färg. Gärna med ugnsbakade tomater. Stek köttet till önskad innertemperatur (ca 60 grader för mediumstekt kött)
Serranorullar och hummertoastVi hade en riktigt trevlig nyårsaftonmed goda vänner och deras barn. Till förrätt blev det lite plock i form av serranorullar fyllda med bland annat mascarponeost
Nyårsaftonens huvudrätt var precis som förrätten mycket lyckad och god. Sötpotatisen med sin söta smak tillsammans med crème fraiche blir väldigt gott, snåla inte med saltet heller
En klassiker (zucchinisnittar med skagenröra) och två nya rätter. Sätt ihop med en tandpetare. Klicka på lite gräddfil, lägg på en sillbit och toppa med lite rödlök
Vegetarisk Kung Pao med blomkål. Garnera med färsk koriander vid servering. med frön. 1st skivad röd chili med frön. 1st medelstor tunnstrimlad röd paprika. Slå olja i en medelvarm panna, stek Dou ban jiang i 1 minut, tillsätt vitlök, ingefära och stek 2 minuter. Häll olja i ett medelhett stekjärn eller wok, lägg i vitlök, ingefära, vårlök, sichuanpeppar och chilin, fräs runt i 2 minuter. Häll i stir fry såsen och låt bli hett igen, lägg i paprikan och fräs 2 minuter, sist i med jordnötterna, fräs 30 sek. 1st medelstor
Hela dagen var en sån där "inför-dag", åkte till stan och trängdes med resten av stan för att få fatt på de sista ingredienserna, ofantliga köer på såväl saluhallen som caféet jag drog till för att återhämta mig med en snabb kaffe
Ikväll ska vi äta halstrade pilgrimsmusslor á Tommy Myllymäki till förrätt, stekt oxfilé med bakad potatis till varmrätt och en vaniljpanacotta med äppel och päronkompott till efterrätt
Så idag har jag och Beni spenderat tid i köket och kokat ihop en måltid med lite jultema. ♥ Julkryddade kikärtsbiffar med ris och linssallad samt en mynta-granatäpple sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.