Då blir maten klar på nolltid. Lägg nudlarna i det heta vattnet och låt mjukna några minuter. Detta recept är en förenklad version på nudlar och som jag ofta lagar under stressiga dagar när jag vill få upp en god middag på bordet
Ett tips är att när du har kokat klart pastan och häll av det mesta av vattnet så brukar jag låta silen med pastan hänga över kastrullen som jag kokade pastan i, hälla ned pastan samt lite av vätskan i stekpannan där du har det du stekt och röra om allt så det blandar sig då blir det lite mer "såsigare" pasta (vattnet fungerar som en redning då det är stärkelse i vattnet från pastan) och pastan suger i sig alla smaker från pannan som en svamp
Kör kikärtorna i matberedare tills de blir hackade men inte för mosiga. örtsalt, spiskummin. Hetta upp olja, jag använde wokpanna och oljan täckte halva bullarna istället för att fylla upp så hela friteras på en gång
Min man hade fått lust att göra chutney på gröna tomater. så bra att jag bestämt tror att vi måste odla (eller åtminstone skörda) lite gröna tomater också nästa år
Många tycker vi nog om att äta nygräddade bullar på morgonen, men likt mig är många inte alltid så sugna på att stå och baka och vänta på jäsning under en lång tid
På sena eftermiddagen märkte vi att hon började bli orolig och gasig i magen och lagom till middagen fick hon ont i magen och var jätteledsen igen och bara skrek vad vi än gjorde ett tag
Undertiden torsken står i ugnen så gör du potatismosen, skala potatis och tärna den och koka upp i vatten med lagon salt så potatisen blir mjuk, häll sen bort vattnet
Avsluta med vispad grädde och toppa med frosted flakes och färska jordgubbar & blåbär. Blanda väl kondenserad mjölk med saft av lime i en bunke tills det blir en kräm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.