Den fick smak av havssalt, örtsalt och rejält med fempeppar på kvarn innan den bryntes i smör och citronolivolja och fick komma in i ugnen för att gå klart
Men det skall inte vara krångligt, så idag blev det Italienska cantuccini… super goda. Är även perfekta till att göra korvbröd, nu när det är dax att ge sig ut på vårutflykter
Vet att det är mycket utevistelse just nu. Kör så länge tills du är nöjd med konsistensen för sylten. Det som tar tid är att rensa bären, sedan körs den snabbt i mixer/matberedare och vips har man en smarrig jordgubbssylt att festa loss på
(Hämtat ur senaste numret av Hembakat). Det får det väl ändå vara värt tänker jag och kastar en längtande blick på ovanstående citron och kardemummakaka som jag bakade och serverade på cafeet
Låt det som blir över stelna och använd den sedan nästa gång du behöver smälta choklad. Doppa sedan botten av kakorna i choklad, helst tempererad sådan
Fick liknelsen imorse om att han måste vara en Superhjälte. Det hör inte till vanligheterna. har haft massa spännande saker på jobbet, och ibland är det inte alltid så lätt att få ihop pusslet, när mannen är på resande fot
Vet inte om detvar för att jag la köttet i mindre bitar i marinad dagen före (bara olja, yttepytte lite soya och grillkrydda) sedan strimlade det och lät det koka länge
Tillbaka till storstan nu, over and out. När jag jag lagade det för första gången var tvungen att ställa i ordning en matlåda och ringa henne eftersom det här då var (är) det godaste jag ätit på längen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.