Senast i gårkväll lagade vi till en god fläskfilé i vår lergryta, vi tyckte nämligen den hade fått vila lite väl länge nu och var lite oroliga att den skulle stå och blir ringrostig
· Vispa ihop ägg, socker, saffran och rivet apelsinskal några minuter med handvisp. Mitt knep för att få dem på det senare viset är att tillsätta vaniljkräm i smeten
Bulldegen var fantastisk att baka ut. Kavla ut degen tunt och bred på kanelfyllningen. Blanda i alla övriga ingredienser och låt den gå på medelhastighet i 10 minuter. Får vila i 10 minuter. Grädda 220 grader 7-9 minuter 9 dl mjöl. 10 minuter. 7-9 minuter
Det här med mat harvi inte heller tänkt ut så det fick bli en varm macka, vi kallar den för långtradarmacka… det är bröd, stekt ägg, falukorv och lök på den och givetvis så är det tabasco på den
Februari harvisat sig vara en riktig högtidsmånad här på Kärlek på tallrik. nu kan jag också stoltsera med att ha en blogg som är hela 1 … Fortsätt läs →
Först finhackade jag schalottenlöken, skar upp vaniljstången och skrapade ur vaniljmärgen inuti. En hel färsk kyckling hade jag att utgå ifrån, lite grovhackade morötter som jag lade i botten av grytan samt hackade vitlöksklyftor och ett par hackade gula lökar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.