) När bakelserna är vackert gyllene tas de ut och får vila en stund. med tekniken för ett tag. Jag har jobbat mer eller mindre dygnet runt med det de senaste veckorna
(Hämtat ur senaste numret av Hembakat). Det får det väl ändå vara värt tänker jag och kastar en längtande blick på ovanstående citron och kardemummakaka som jag bakade och serverade på cafeet
Nu har jag varit nere och gjort iordning pappa och lagt honom. Man får inte vara rädd för sprutor. Klicka detta på köttet och gratinera i 200 grader i 15 minuter. 15 minuter
Men här kommer iallafall kvällens meny från ett hus med renoveringskaos, där köket är den enda del som ännu är orörd Vilken tur för mig att jag får ha mitt lilla revir ifred
Nåja, det kan vända ännu. Earl grey apelsin-isté3-4 Earl Grey tepåsar1 l kokande vatten0,5 dl socker1 apelsin, saftLåt tepåsarna dra i max 5 minuter. Hibiscus iced tea 6 hibiscus tepåsar1 dl honung1 liter kokande vatten2 dl pressad saft av citron eller limeMät upp honung i en stor värmetålig kanna och lägg i tepåsarna. Häll över kokande vatten och låt dra i 10 minuter. Lägg i tepåsarna 10 minuter. 1 dl honung
Jag lovade er en valborgsdessert och här kommer den. Jag fick Roy Fares bakbok Sweet i julklapp av Jimmys lillasyster och sen dess har jag väl bläddrat fram och tillbaka i den ungefär 100 gånger men inte tagit mig för att göra någonting ur den, men på
Koka ihop ingredienserna ca 3 minuter. jag säger bara en sak - Pulled Pork. Kan inte bli bättre. Vi hade gäster i helgen och då provade jag för första gången att göra Pulle pork och det kommer jag att göra många gånger framöver
Mixa ihop alla ingredienser, utom moroten, med en stavmixer tills du får en slät smet. Har ett julbord inplanerat med min pappa imorgon och hoppas verkligen att jag är pigg nog att gå
Men det skall inte vara krångligt, så idag blev det Italienska cantuccini… super goda. Är även perfekta till att göra korvbröd, nu när det är dax att ge sig ut på vårutflykter
1 gurka. 1 tsk salt. 1 msk citronsaft. 2 msk olja. Svartpeppar. Chiliflakes. Riv gurkan på rivjärnets grövsta. sida eller använd en grönsakssvarv om du har
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.