· Vispa ihop ägg, socker, saffran och rivet apelsinskal några minuter med handvisp. Mitt knep för att få dem på det senare viset är att tillsätta vaniljkräm i smeten
Blanda i alla övriga ingredienser och låt den gå på medelhastighet i 10 minuter. Får vila i 10 minuter. Grädda 220 grader 7-9 minuter 9 dl mjöl. 10 minuter. 7-9 minuter
"Mamma kan vi inte grilla. Vispa ihop allt i en kastrull och låt småputtra i minste en timme. * 1/2 dl rödvin alt 1 msk balsamvinäger och 2 msk vatten. * 2,5 msk honung. * 1/2 tsk vitlökspulver. 1/2 dl rödvin. 1 msk balsamvinäger. 2,5 msk honung. 1/2 tsk vitlökspulver
Nubörjar julen närma sig med stormsteg och det är dax att slå in julklapparna och tomtarna måste fram… väntar på hjälp från M&M, så att det blir riktigt gjort
Nu är det bäst att passa på att grilla när det är så härligt väder, det smakar bättre då. En helt otrolig kväll,vi gick inte in för att det var kallt utan för att det var kväll
Blanda ägg och mjöl i en skål, djup, vispa runt lite lätt. Hetta upp en stekpanna och lägg i rejält med smör, stek på medelsvag värme tills kycklingsaften som kommer ut vid provstick är genomskinlig och klar
Men just nu är det väldigt tyst här hemma, det får bli en tv kväll innan vi somnar. Nu är det fredag och jag har precis kört hem de små godingarna, de har förgyllt vår tillvaro
Efter att ha flyttat, firat nyår med magsjuka och sedan haft världens jobb med att tömma flyttkartonger så är jag nu tillbaka i rutan igen och en mycket bättre uppdatering utlovas
Vibörjar med att fräsa de torra kryddorna i rapsolja med en klick smör i. Själv är jag tveksam till den metoden, särskilt för att den tycks per automatik ha blivit något slags garanti för bra kvalité
Februari har visat sig vara en riktig högtidsmånad här på Kärlek på tallrik. nu kan jag också stoltsera med att ha en blogg som är hela 1 … Fortsätt läs →
Först finhackade jag schalottenlöken, skar upp vaniljstången och skrapade ur vaniljmärgen inuti. är bara för att visa hur stökigt det blir när man fjällar av
Nu tar vi sats mot julen här i köket och ägnar hela veckan åt juliga tips och recept. Hela året har vi suttit på flera recept och bilder som vi bara väntat på att få dela med oss av till er, bilder och recept från förra årets jul i det Mårtenssonska köket
Eftersom vi flyttat var alla formar och även kaveln borta. I helgen satte jag min pepparkaksdeg och nubörjar nedräkningen (det blir julkalender i år igen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.