Igår kväll blev det nougatkulor här hemma, eller mozartkulor kallas de också. God dagens. Här sitter jag och avnjuter en kopp kaffe efter tvätt under hela förmiddagen, knäckkokning, träning och grötkokning
Doppa nougatkulorna, en och en, med hjälp av en gaffel i chokladsmeten. Det här är nougatbomber. En salig blandning av fett och socker som dessutom smakar riktigt bra
Ta fram de kalla nöt/nougatkulorna, ta ungefär en tesked massa till varje kula. Varje år sedan 13 år tillbaka (tror vi) har jag och två fd kollegor till mig – Olga och Paulina julbakat
Man kan aldrig få för mycket av choklad. [bilderna är inte toppen men de är nog så goda]Gyllene Polentapraliner15-20 st1/4 dl pistagenötter75 g mandelmassa [jag använde min egengjorda, se recept längre ner]1 1/4 dl växtdryck3/4 dl polentagrynett par droppar bittermandelaromGarnering
Skär nougten i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till kulor och låt stelna i kylen. Dela under tiden mandelmassan i 30 lika stora bitar som du plattar ut tunt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.