Mamma lagade det ofta, men på den tiden stod grytan med den starka pepparroten inte högt på menyn. Stark och ”stingig” tyckte jag då, och därför har den kanske hamnat långt bak i matminnet
Nu kan ni snart rösta på mitt recept på Vaniljimporten i Norden ABDom som får rösta är. De som nominerat bloggar till tävlingen och mottagare av Vaniljimportens nyhetsbrev
Förrätt – 2 portioner Insalata Caprese är en italiensk smårätt, en antipasto, bestående av tomat, basilika och mozzarella som kryddas med salt, peppar och olivolja
Kavla ut mellan två ark plastfolie, rulla upp på kaveln och lägg över i formen. Baka av i 15 min på 200 grader med först lägger du ett ark bakplåtspapper i formen på fyller med torra ärter eller linser
Sedan rullar du ihop arken till rullar och se till att dem blir täta. Skär ut 12 st ark ur filodegen (12*12cm) pensla olivolja på varje ark och på båda sidorna. Fördela sedan oströran på dem 12 arken genom att klicka ut 12 stycken lika stora klickar med en sked. 12 st filodegsark 12* 12cm. 12 st filodegsark 12* 12cm Olivolja 2 st kokta potatisar 150 g riven västerbottenost 2 st äggulor 1 krm Salt Vitpeppar Löjrom Crème fraiche Rödlök Gräslökstrån
Noriark. Socker & salt. Lägg ett noriark på bambumattan, bred på ett lager ris. Lägg önskad fyllning i mitten och rulla ihop arket med hjälp av bambumattan
-) Om du köper kyld smördeg i ett enda större ark, dela upp i lagom stora fyrkanter som är tillräckligt stora för att gå upp lite över kanten på de formar du använder
Rulla ut arket med smördeg. Strö över först osten och sedan persiljan, salta & peppra3. Hej svejs. Idag måste jag tipsa om ett recept jag snappat upp från Matplatsen
Zuccini & morotsbiffar med mozzarella. Zuccini & morotsbiffar med mozzarella. 4st ark filodeg100g färsk babyspenat80g fintärnade färska champinjoner. Lägg ut ett ark med filodegen och pensla med smör och olivoljeblandningen , lägg ett nytt ark över och skär ut ca 13cm breda remsor. 4st ark filodeg
Tvätta citroner och apelsiner i hett vatten med rotborste. Skala citrusfrukterna med potatisskalare och häll skalet i en ren 10 l hink eller kastrull (inget av det vita får komma med och ej kärnor heller)
Min favorit är en söt stark salsa/salladRomantica tomater, chili, persilja, koriander, mango/jordgubbar/ananas eller vad annat sött man känner för, salt och peppar
Dra ut ett stort ark aluminiumfolie och smörj med smör, lägg på laxen med skinnsidan ner. Eftersom vi nu håller på med husmålning så har vi haft god hjälp av våran närmsta granne, som så snällt erbjöd sig av sin arbetskraft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.