En god vän frågade om jag alltid gör egen marinad till det kött som jag grillar. det finns många goda färdiga marinader i butiken men då och då tycker jag om att göra egen marinad
Att göra hemmagjord marinad till grillat kött är jätteenkelt och tar bara några minuter, dessutom slipper du alla onödiga tillsatser som det ofta finns i färdigköpta grillmarinader
Marinaden i det här receptet är ganska snällt i smaken och skulle kunna hottas upp med lite chiliflagor eller några droppar ur min favoritflaska – D’Elidas (gillar du tabasco kommer du att älska denna)
Vispa ihop alla ingredienserna till marinaden och smaksätt med svartpeppar. Marinad. Gör så här. Marinera köttet, någon timme för mindre bitar och över natten för större detaljer
Lös jästen i det fingervarma vattnet. Tillsätt olja, salt, socker och majsmjöl. Låt jäsa i 15 min. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta degen på bakbordet tills den är smidig
Egna goda marinader rör du lätt ihop. I denna marinaden använde jag HP sauce som bas. HP-sauce är en starkt kryddad engelsk sås som innehåller ett antal exotiska frukter, kryddor och maltvinäger
Vi invigde faktiskt grillsäsongen redan för några dagar sedan, men då var vädret mindre smickrade än vad som är idag men det smakade definitivt mums med grillat och denna marinad var den jag använde till fläskfilén då
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.