En vän och kollega var häromdagen sugen på lakrits och det suget smittade av sig. Jag visste att jag inte hade något lakritsgodis hemma, men väl en burk lakritspulver
Ugn 250 grader. Pajdeg. Hacka ihop vetemjöl och smör med en kniv till en grynig massa. Sätt till grädden och arbeta ihop degen hastigt och ställ den kallt en stund
Denna osttårta är jättebra att göra när man ska bjuda på ost och kex eller som förrätt. Den går bra att förbereda dagen innan, för att dekoreras innan den serveras4 persIngredienser300g philadelphia ost2 dl creme fraiche1 liten gul lök eller 2 scharlottenlök - fint hackadsvart och röd stenbitsrom eller caviarGör såhär1) Rör ihop den hackade löken, philadelphia ost och creme fraiche2) Forma på uppläggningsfat till den form du vill ha (jag brukar göra en rund tårta) - ca 2 cm tjock3) Ställ in i kylen o ta fram strax innan servering4) Dekorera med stenbitsrom till fint mönsterFärdig att äta
Smörgårstårtor kan ibland bli lite mastiga och vara fulla med ganska så fet majonnäs, men denna är något helt annat - den innehåller inte ett gram majonnäs
Årets julklapp var råsaftscentrifugen, tyvärr står den fortfarane oanvänd i lådan hos många och kanske beror det på att man inte riktigt vet vad för juice man skall göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.