Det har satt igång min kreativitet och utökat min receptbank. oumph souvlaki. Smaken i sig är inte mycket att hurra för – då den är helt neutral, men konsistensen är helt unikt trådig, fibrig och tuggig
Häromdagen trotsade jag det faktum att tråk-tomat-säsong råder och lagade min egen variant. Lite bättre blir de smaklösa vintertomaterna om de förses med en god kryddad och lite extra sötad vinägrett
Och som pricken över i. Citronskalet i pajen var en höjdare och lamm är ju alltid lamm. Souvlaki på lamm500 g lamm1 citron1 kruka oregano (timjan är också gott att ha i)3 msk olivolja3 vitlöksklyftorsalt och peppar1. Riv skalet av citronen och pressa saften 3. Kör citronskal, citronsaft, oregano, olivolja och vitlök i mixer, smaka av med salt och peppar4. Hade det varit bättre väder hade vi kört kolgrill men idag yr snön och det blåser, hu och burr, det fick bli ugnen på 275 grader. Olja en form och lägg i fillodegen så att den hänger lite över kanterna2. Blanda citronskal, ägg, yoghurt, mjölk, salt och peppar5
Souvlaki gör mig knäsvag älskar kombinationen med underbart marinerat kött, potatis och denna underbar yougurtsås som är så syrlig och god med en liten tach av vitlök
Vi åt Souvlaki gjord på citron- , rosmarin- och vitlöksmarinerad fläskfilé, en kylig tzatziki, en stingig avokadoröra och till allt dettta en grekisk sallad
Förutom min suveräna brushetta (ödmjuk som vanligt) så blev det grillade kyckling- och grönsaksspett med en härligt pepprig mangosalsa, potatisklyftor och Café de Paris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.