Pizzadeg500 g vetemjöl 300 g vatten 200 g surdeg 15 g salt 1 msk olivolja. Topping2 dl crème fraîche 2 msk vatten ca 250 g grön sparris 300-350 g guanciale, tunt skuren (eller pancetta) 500 g mozzarellaost, plockad i mindre bitar 80 g parmesanost, finriven 80 g pecorinoost, finriven chiliflakes 1 citron 100 g rucolasallad olivolja salt
pastasås på burk, Findus Napolio är god till detta. (Ibland är det svårt att hiitta Napoli pastasås - eller man kanske vill göra det hela mera hemlagat
Okonomyaki2,5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 krm salt 2 dl fiskbuljong, eller dashi 4 ägg 10 cm purjolök, i tunna skivor 1 spetskål, tunt skivad (eller färsk vitkål) 14 skiva salami, typ Milano eller Napoli matolja, till stekning
Häll i vattnet i er bakmaskin och sedan saltet, blanda väl så att det smälter. Tillsätt 10% av det totala vetemjölet och smula ner jästen och kör igång er bakmaskinen
Salame Napoli. Värm mango chutney i micron. Lägg i basilikabladen. Mixa till en kräm. Lägg i en plastpåse. Klipp håll i hörnet och lägg ut snyggt på tallriken
Dagens soppa blir med lök 'Long Red Florence', mangold 'Erbette', persilja 'Gigante di Napoli', bladselleri från Kurdistan, vitlök, Svartkål 'Nero di Toscana' och en het orange habanero från Congo tror jag visst att den kom ifrån
Hacka löken + vitlöken, hacka sedan alla andra kryddor. Häll 1 dl olja i en rymlig stekpanna och tillsätt löken samt vitlöken som får bryna en kort stund utan att ta färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.