Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Brödet reser sig som naanbröd ska göra, dock kan man aldrig jämföra en deg med bakpulver med en som har jäst
Tillsätt resten av mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Naanbröden serveras nybakade. vetemjöl. Tillsätt yoghurt, olja, salt, ägg, honung och 2 1/2 dl mjöl och rör till en smet. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 8 bitar
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. De bake-off-bröd som man hittar i de flesta butiker är visserligen ofta bra, men de här snabba naanbröden är så enkla och snabba att göra att du knappt hinner gå fram och tillbaka till affären på samma tid
Lägg ägg, yoghurt, olivolja i en degblandare och häll ner mjölk och vattenblandningen. 1dl mjölk 3%. 8dl glutenfritt mjölmix (Finax). Värm upp vatten och mjölk till 40 grader. Tillsätt 1msk av mjölblandning åt gången på låg hastighet, när allt är i så kör 5 minuter. 1dl mjölk. 8dl glutenfritt mjölmix
salt, socker, bakpulver, jäst och den ljumma mjölken. Men naanbröden är även toppen att göra i en Weber Gasgrill utomhus om man har en stekplatta i gjutjärn att baka det på och kan fälla ner locket över brödet när det gräddas
Ha i salt och ungefär hälften av mjölet. Sen så testade jag även att göra naanbröd. Rör ihop och fortsätt att ha i mjöl tills du får en deg som inte kletar fast sig i skålen (det är inte säkert att all mjöl behöver användas)
Använder du färsk jäst så smular du ner den i bunken utanmjöl och rör ut i fingervarmt vatten. Blanda ut torrjäst med några dl mjöl och tillsätt fingervarmt vatten i en bunke
Dela degen i fyra delar och kavla ut dem på mjölat bakbord till fyra droppformade, platta bröd. Naanbröd - det perfekta tillbehöret till indiskinspirerad mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.