Kan serveras med en klick grädde. Smörj och bröa en tårtform med löstagbar botten (26-28 cm i diameter). Häll smeten i formen och grädda omedelbart i 200˚ i 15 minuter
De här havrechokladbollarna är försvinnande goda, och dessutom hyfsat nyttiga med kokossocker, vaniljpulver, rå kakao och glutenfria havregryn i smeten
Kola och nötkladdkaka. *I samarbete med ICA Sverige*. Hoppas allt är bra med er. Inom svenska vegankretsar är hon det närmsta helgonförklarad skulle jag nog vilja säga – och hon förtjänar verkligen att nå ut till fler med sina goda recept
Gillar man moccasmak kan den varmt rekommenderas. Ni skulle egentligen ha fått receptet redan förra helgen, men då var det ju mankemang med datorn, så ni får det nu i stället
Under min semester i Spanien letade jag febrilt efter en såndär riktigt stor och sockrig bananasplit men ett ton av chokladsås men det enda jag hittade var en glasstrifle medmoccasmak
NÖTKLADDKAKAMEDMOCCASMAK OCH GRÄDDE. Har haft lite tankar på om att sluta med min blogg… fortsätta eller inte det är just nu frågan som cirkulerar i mitt huvud…
Jag har svårt med kaffe i exempelvis bakverk eller choklad medmoccasmak. Jag kan med säkerhet säga att kaffe är något jag förmodligen aldrig kommer att sluta dricka
Smält chokladen tillsammans med smör och snabbkaffepulver. Smält chokladen tillsammans med smöret. Servera med lättvispad grädde, gärna smaksatt med rom eller konjak
Ingredienser100 g margarin eller smör2 ägg3 dl socker2 dl vetemjöl5 msk kakao2 tsk vaniljsocker1 tsk bakpulver200 g chokladkaka med nötter1 dl hackad mandelSteg för steg- Sätt ugnen på 175 grader- Smält smöret i en kastrull- Vispa ägg och socker poröst- Blanda samman vetemjöl, vaniljsocker, kakao, salt, bakpulver och hackade nötter i en bunke- Smält chokladen i ett vattenbad- Häll mjölblandningen och den smälta chokladen i ägg- och sockerblandningen, vispa samman- Tillsätt det smälta margarinet och vispa till en smet. - Låt svalna- Garnera med hallon eller blåbär 100 g margarin eller smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.