200 g
mandlar (här kan man välja att blanda nötter fritt. Det går lika bra att bara ta hasselnötter eller varför inte blanda med lite cashewnötter. Sammanlagt 250g iaf)
Jag har nog inte riktigt kommit in i det här med att plugga och ha ett liv vid sidan. DEt är ju det som är så kul med bakverk, att man kan göra på så många sätt
Nötter,. Blanda ala torra ingredienser med varandra, tillsätt smör och blanda till en kakdeg. Forma degen till bollar och platta ut dem på en plåt med bakplåtspapper
Midsommaren till ära dekorerade jag kakan med små söta violer som också är ätliga. Pudra ev över lite sukrin-melis vid serveringen och dekorera med ätbara blommor
Sabayonkrämen kan jag däremot inte rekommendera om man ska servera kakan till många, det var ett hiskeligt vispande, med stor risk att den istället för kräm blir äggröra
Det här är en sjukt god kaka, och den går inte att jämföra alls med tex chokladbiskvier som ofta görs på mandelmassa (vilket bara blir äckligt om ni frågar mig), de här är sega och lite krispiga i kanterna, med en mjuk fyllning i mitten
(Jag varken smörjer eller bröar mina formar, när jag använder såna med löstagbar kant, jag klämmer fast ett bakplåtspapper i botten och river bort pappret runt om
Pensla rullarna med ägget och rulla eller strö över. Lägg alla ingredienser i en matberedare. Lägg i smör och mandelmassa i tärningar samt det halva ägget
Bred ut mandelsmeten i en pajform, lägg ner plommonen med skalsidan uppåt, strö över råsocker. Låt kakan svalna och servera sedan i bitar (eventuellt med vispad grädde)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.