* Det här julstöket görs i samarbete med Vegme. *. Hej. Om exakt en vecka är det julafton och jag kan bara gissa att flertalet av er är i full gång (och flera har säkert varit det länge redan
Vi hade knytismiddag igår. De middagar vi har med jämna mellanrum där alla gör varsin rätt. Då vi äter som om det vore vår sista måltid och alla mot slutet börjar luta sig mer och mer bakåt för att det liksom tar emot att luta sig framåt
Jag gillar kebab. Så är det bara. Lite flottigt, slabbigt, men helt underbart gottt. Jag har länge haft en idé om att att kunna göra egen kebab hemma i mitt eget kök
Jag har länge haft en burk surkål stående i en låda i köket. Är det något jag spontanshoppar så är det just märkliga matvaror, och just surkålen var en sådan där typisk impulsgrej
Jag skulle laga fläskkarré idag, det var det som jag hade planerat inför denna middag. Resten fick licksom växa fram och improviseras ihop strax innan tillagningen
I afton kommer vi att påvisa två exempel på matpsykoser. Den ena är när Joakim Månlöf år 1976 bestämde sig för att skicka in sitt recept på bananbacon till Allt om Mat, den andra när familjen Bruun mer än 35 år senare tillagar och äter just denna bananbacon
Det blir ett lååångt inlägg, så jag hoppas att ni orkar hålla er vakna, men det måste bli många bilder om jag ska försöka beskriva för er denna fantastiska matresa vi gjorde
Vi har haft besök i veckan av vänner som vi träffar alldeles för sällan. Ni vet de där människorna som man liksom glömmer bort att man egentligen saknar himla mycket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.