Om hur hans uppväxt på bondgården utanför Sundsvall präglade vårt kök hemma under min uppväxt och hur hans kärlek för matlagande smittade av sig på mig och verkligen visade mig att det var möjligt att laga jävligt god mat hemma i sitt eget kök
Ett måste påjulbordet om ni frågar mig. Ni kanske tycker att man ska äta de klassiska köttbullarna på julafton, det förstår jag (det tycker jag med), men om ni är trötta på dem bjuder jag här pånågra annorlunda köttbullsrecept ur bloggarkivet
Medelhavsön bjöd på precis det vi ville ha, sol, god mat och shopping. När väskan var färdigpackad och klockan ställd på onsdagskvällen så återstod endast en sak, fixa frukosten
Tapenaden jag gjorde är hur enkel som helst. På ett stort fat la jag upp parmaskinka, stark ölkorv, stekt Haloumi i kuber, inlagda grönsaker, kronärtskocka och ruccola
Häll ner såsingredienserna i woken, rör om och låt koka några minutrar så det tjocknar på. Idag tänkte jag dela med mig av ett favvorecept här hemma, sötsur kyckling på en blinkning
Clean Eating har en utgångspunkt på mat i sin renaste form, utan konstgjorda tillsatsämnen. Clean Eating är snarare ett synsätt än en diet, och grundtanken är inte att minska i vikt som de flesta dieter går ut på, utan är baserad på kvalitén av maten som man äter
Smält margarin i en kastrull på svag värme. Gårdskaféets älskade äppelkaka i långpanna – gott till många Kastrullkaka Ingredienser 4 portioner 125 g smör (eller margarin) 1 ½ dl socker 1 ägg 1 ½ dl mjöl Förslag på fyllning 2 äpplen + kanel 1-2 dl hallon, blåbär eller röda vinbär Garnering 2 msk pärlsocker Gör så här Sätt ugnen på 225 grader. Häll smeten i en smord form, gärna med löstagbara kanter, cirka 24 cm i diameter
Så kom då sommaren till oss, äntligen kan man lägga bort vinterjackan som hittills åkt på under de kalla kvällspromenaderna, nu är solstolarna framtagna och avdammade, benen är rakade och bikinin är provad för första gången i år
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.