Idag gjorde jag en Nässelpajmed bladlök och fetaost till lunch. Jag tycker väldigt mycket om att odla men som allra lyckligast är jag inte när jag rensar ogräs, sår frön eller skottar ner hästskit i odlingslådor
Låt nässlorna svalna och hackade dem sedan fint och blanda samman med de övriga ingredienserna. 1 sats matpajdeg (med eller utan gluten). Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet, toppa med skivade tomater och grädda sedan tills äggstanningen stelnat, ca 25-30 minuter, i 200°C
Häromdagen bakade jag en nässelpajmed getost och till degen använde jag mjölet. Låt de rinna av i ett durkslag och fräs dem sedan tillsammans med löken i lite smör
Lägg ut lövbiffarna på en skärbräda och fyll halva med valfri grönmögelost. Kan vara den mest tacksamma kylskåpsrest man kan ha då de går att trolla fram många kulinariska rätter med
150 gram grönmögelost som Roquefort, Gorgonzola, Saint Aigur, Stilton, Kvibille eller annan mögelost. 12 msk hackade örter att garnera med ex hackad bladpersilja (valfritt)Rensa blomkålen och skär loss blomkålsbuketter. Sätt ugnen på max grill och gratinera blomkålen med osten i cirka 5 minuter eller tills osten smält och fått lite färg
Smula grönmögelosten och rör i tillsammans med päronbitarna. Smörj två muffinspannor med 12 fördjupningar eller ställ upp 24 dubbla pappersformar. 200 g grönmögelost (Stilton el. 4 medelstora ägg
Skär dem i tärningar och lägg ner i såsen tillsammans med tärnad kassler. Blanda crème fraiche, smulad grönmögelost, kycklingfond och ljus redning i en gryta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.