Pajen kan förvaras någon dag i kylen, men är absolut godast direkt när marängen är extra fluffig. Ni vet att jag är en liten tjötmaja om det här att smaka av och själv lita på sina smaklökar, recept är super att ha, för att ha en grund att gå efter, men hur godsaken ska smaka i slutändan, ja det bestämmer man själv
Innan jag avslutar måste jag berätta att mina bull-pops (som jag vann deigntävlingen med anordnad av Hembakningsrådet på Kanelbullens dag) numera finns med på Kronjästs hemsida
Närman bjuder på kaka med havtorn och choklad och har fredagsyra på rälsen mot Stockholm. (Hen verkar dock upptagen med att i mobilen förklara för en ömmande moder att hen inte är tre år längre och mycket väl klarar av en tågresa på egen hand, med efterföljande svordomar och ögonrullningar som knappast går någon i tågvagnen förbi)
När egentiden breder ut sig ochman bakar bananabread på veganskt vis. Nu när barnen nått en viss ålder behöver jag inte lyda kartan lika slaviskt längre och världen breder ut sig
Närman delar ut recept på bästa rabarbersmulpajen med mandeloch vit choklad. Den hackade mandelnoch den söta chokladen gör pajen påde knaprig och söt mot den syrliga rabarbern
Det där med att ta fotografier på bakverk närman har gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Stryk upp kanterna jämnt och fint med hjälp av en palett och strö ev med rostad flagad mandel. I alla fall fanns det ettt konditori i Malmö som hette just Casablanca och var experter på denna tårta
Min man hade fått lust att göra chutney på gröna tomater. Å andra sidan kan vi göra roliga saker med gröna tomater, som man inte nödvändigtvis kan med röda
Ett tips på en rak och fin botten är om du precis när du tagit ut botten ur ugnen. Får pappret sitta kvar så "drar" det med sig tårtbotten när den svalnar och kanten veckar sig
Den är färdiggräddad när ovansidan spricker och denkänns fast närman trycker lätt på ovansidan. Dagen idag har gått åt till att förbereda och baka på inför kommande vecka, som då blir den sista kafeveckan
Den består av torkade vaniljstänger som mals sönder i kvarnen närman vrider på locket. Hittade till slut en påse bortglömd och halvstelnad muscavadosocker som fick tjänstgöra som resterande mängd sötningsmedel
Tror dock jag sparar kladdkakan till helgen eller något annat lämpligt tillfälle, men om ni vill baka finns här mitt bästa recept på kladdkaka - denna variant med en riktigt god lakritskolafudge påoch passar utmärkt att servera med grädde och färska bär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.