Det har blivit lite av en tradition att vi åker dit, jag, barnen och mina syskonfamiljer. Har inget nedskrivet recept på surdegsbaugetterna men jag gjorde ungefär så här
Har vaknat upp sent om sider till en solig lördag, efter en härlig fredag med god fredagsfika, lång cykleltur och sist men inte minst - en fantastiskt rolig kväll med en hel drös roliga, sköna kvinnor som alla samlats för att umgås med Erika som ska gifta sig om några veckor
Sila av. Vänd ner den malda mandelnoch vinbären. Finns ju så mycket gott man kan baka med dessa bär. Själv har jag redan en arbetsvecka bakom mig och eleverna på sjukhusskolan börjar droppa in så smått
Närman gör cakepops-favoriterochhar fullt upp. Det kan nämligen vara ganska rofyllt att få ägna sig åt kreativt görande, även då manhar ett pressat tidsschema att följa
Närman bjuder på kaka med havtornoch choklad ochhar fredagsyra på rälsen mot Stockholm. Jag började så klart genast googla recept med detta nyttiga och c-vitaminrika bär, och föll för en kaka med cholad och tänkte att havtornets sura smak måste gifta sig fint tillsammans med choklad
Margaretatårtan är en klassisk tårta med mördegsbotten, sockerkaksbotten fylld med hallonsylt, vaniljkräm och toppad med ett galler avmandelmassaoch färska bär
Idag har de dock regnat men det känns faktiskt bara skönt att få en mellandag och mysa inne och pyssla med sånt som manhar lagt åt sidan närman hellre har velat njuta av det fina vädret
Det där med att ta fotografier på bakverk närmanhar gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Tänker att det inte gör så mycket trots allt, då jag har en hel veckas ledighet framför mig. Den här stunden, när dagsbruset tystnat, godnatt pussarna är utdelade och endast spotifylistan med vinterfavoriternaoch ljudet från datorns tangenter studsar över köksbordet - är min
En plättlätt dessert som passar perfekt närman vill njuta av livets söta. Ta ut äggen i god tid så att de blir rumsvarma, viktigt så att inte chokladkrämen skär sig när du gör den
Som jag skrev i föregående inlägg så har vecka sex avlöpt enligt plan. Isak och Rebecca gav den full pott och det är ett recept jag kommer använda mig av fler gånger
Jag har mer och mer gått över från vaniljsocker till att använda enbart vaniljtwister. Den består av torkade vaniljstänger som mals sönder i kvarnen närman vrider på locket
Sommarregn behövs också - inte att förglömma. Fast jag brukar variera toppingen och de senaste dagarna har jag gjort en jordgubbscoulies (jordgubbssås) som också bryter av fint mot den söta fyllningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.