Apelsinsmaken gör också mandelkakan lite fräschare, lite roligare och så mycket godare men jag rekommenderar att smaka av smeten innan du sätter den i ugnen
Om du får bröd över - frys in och tina vid nästa tillfälle. Utlovade i torsdags receptet på de baugetter jag bakade till torsdagens sopp-middag här hemma
Jag har mer och mer gått över från vaniljsocker till att använda enbart vaniljtwister. Ett tips som ringde i öronen under gårdagskvällen då jag skulle baka en tårtbotten och upptäckte att jag inte hade tillräckligt med socker hemma
Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning. Får det vara en vinbärskaka med lime och kolaglasyr. Finns ju så mycket gott man kan baka med dessa bär
Trött bloggerska här idag så nu blir de en kopp kaffe med den sista biten av just den här pajen, slå sig i soffan och kika på husdrömmar och Jordskott, Har ni sett den serien
Harettlitet speciellt förhållande till just Budapestbakelsen då en av mina bästa vänner hade den som sitt favoritbakverk och bad mig baka en sådan till honom när han låg på sjukhus
Margaretatårtan är en klassisk tårta med mördegsbotten, sockerkaksbotten fylld med hallonsylt, vaniljkräm och toppad med ett galler av mandelmassa och färska bär
Så här långt in i dagen får jag nöja mig med ägg, räkor och majonnäs. Närmanharfettisdag. Om man inte orkar ställa till med bullbak är semmelkladdkaka en riktigt god tanke
Ifall ni undrar över de små svarta prickarna på jordgubbarna så är det från en liten miniomgång jordgubbar där jag sötade med ett mynta- och basilikasocker - lite oväntat men väldigt gott
Den har nämligen hängt på en galge en helg i juni här hemma, så jag har fått en tjuvkik. Egentligen är väl inte kakor det man tänker närmast på i sommarvärmen
Häll upp bönorna i ett durkslag och skölj dem i kallt vatten. Det är fascinerande med en del mat, man tycker att det är helt ok som vuxen, men minns att man minsann skulle tycka att det var äckligt närman var liten och bara för att man tyckte det, så var ju det sanningen också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.