För övrigt har det varit en skön helg med H, medsconesfrukostoch äppelpajsfika, vilsamma stunder och mera aktiva timmar i ett av stadens shoppingkvarter
Vänd ner den malda mandelnoch vinbären. Finns ju så mycket gott man kan baka med dessa bär. Själv har jag redan en arbetsvecka bakom mig och eleverna på sjukhusskolan börjar droppa in så smått
Närman bakar en glutenfri rabarberkaka med kanel ochhar hela helgen framför. I skafferiet hittade jag glutenfria havregrn, lite mandelmjöloch maizena som åkte ner tillsammansmed ägg och smält smör
Närman bjuder på kaka med havtorn och choklad ochhar fredagsyra på rälsen mot Stockholm. Jag började så klart genast googla recept med detta nyttiga och c-vitaminrika bär, och föll för en kaka med cholad och tänkte att havtornets sura smak måste gifta sig fint tillsammansmed choklad
Margaretatårtan är en klassisk tårta med mördegsbotten, sockerkaksbotten fylld med hallonsylt, vaniljkräm och toppad med ett galler av mandelmassaoch färska bär
Idag har de dock regnat men det känns faktiskt bara skönt att få en mellandag och mysa inne och pyssla med sånt som manhar lagt åt sidan närman hellre har velat njuta av det fina vädret
Det där med att ta fotografier på bakverk närmanhar gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Tänker att det inte gör så mycket trots allt, då jag har en hel veckas ledighet framför mig. Närman bakar goda raw brownies med nötter, kakao och banan
Jag har mer och mer gått över från vaniljsocker till att använda enbart vaniljtwister. Ett tips som ringde i öronen under gårdagskvällen då jag skulle baka en tårtbotten och upptäckte att jag inte hade tillräckligt med socker hemma
Grundreceptet har jag hämtat av Ulrika Davidsson men använt ingredienser som passar mig. Jag hade fullt upp medmålerifirman som skulle måla om min balkong, shopping av nya kläder med mellansonen och sedemera en tur till Klara som flyttade in i nytt studentboende
Min favorit - fylld med cream cheese, vit choklad och toppade med mascapone och sommarbär. Fast jag brukar variera toppingen och de senaste dagarna har jag gjort en jordgubbscoulies (jordgubbssås) som också bryter av fint mot den söta fyllningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.