Egentligen hade jag tänkt köpa färdiga baugetter, då jag hade fullt upp med studentbak och annat, men när jag stod där i matbutiken och stirrade på bake-offsortimentets utbud, ångrade jag mig
Och jag har börjat förbereda mig så smått under kvällen för ledighet och en kommande helg som kommer innebära nära stunder med dem jag håller av, tårtkalas och annat trevligt
Att leva som ensamstående mamma med fyra barn under ett antal år tar ut sin rätt och jag tar tacksamt emot tiden att hinna ikapp mitt själsliv och att samla kraft förkommandeutmaningar
(Man kan rösta mer än en gång, men bara en gång per dag) Tack. Det märks i trädgården, som de senaste dagarna har varit fullsatt med fikande gäster, och i går hade någon lagt in en annons i dagspressen med en påminnelse om de kvarvarande öppetdagarna med liten hint om att extra goda kakor kom att serveras på silverfaten
Ett bra tips närman bakar tårtbottnar är att klä in en form med löstagbar kant med bakplåtspapper som sticker upp en bit ovanför formkanten, På så vis får kakan möjlighet att växa på höjden ochman får höga och luftiga bottnar
Smörj en sockerkaksform och bröa medmandelmjöl. Lakritspulver kan man utesluta helt eller ersätta med till exempel pepparkakskrydda, kanel, kardemumma, saffran, kakao eller vaniljstång
Jag sitter med avsvalnat morgonkaffe framför datorn och har ägnat en hel del tid åt att surfa runt här på nätet för att hitta en lämplig klänning att bära på bröllopet om två veckor
Använder du grädde bör du fodra locket (med olja, smält smör eller ett tunnt lager smörkräm) innan du täcker tårtan så att sugarpasten eller marsipanen inte smälter när den kommer i kontakt med grädden
Rör smöret med en elvisptillsammansmed strösocker och muskovadosocker. vidare färd mot Umeå där jag tillsammansmed mina arbetskollegor ska medverka i en rikstäckande sjukhuslärarkonferens
Det där med att ta fotografier på bakverk närman har gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Receptet är hämtat från en liten bok som Fairtrade Sverige gav ut i samband med Fairtradefikan i oktober förra året, där även min arbetsplats fick utrymme med ett recept
För övrigt har det varit en skön helg med H, med sconesfrukost och äppelpajsfika, vilsamma stunder och mera aktiva timmar i ett av stadens shoppingkvarter
Ger tid för tanke och reflektion ochförhoppningsvis kommer något bra utav det. Fler än jag som försöker leva lite nyttigare efter sommarens utsvävningar
Var försiktigmed att ha de för länge i ugnen bara. När min datorkunniga kollega vid ett tillfälle skulle hjälpa mig med min krånglande dator och monterade av vissa delar föll mjölrester ner på bordet
Prognosen är god med andra ord och jag motar bort eventuella stråk av stress som så ofta tendera att uppkomma i kroppen även med ett förestående sommarlov, innan jag varvat ner ordentligt
Mitt uppställda mål om att cykla på träningscyklen en halvtimme om dagen under de vardagar jag inte är uppbokad på annat, följt av några styrkeövningar- håller i sig
när dagen är här, är det med en lite oväntad förnimmelse av saknad. Och så blev det skolavslutning med nyplockade blomster, ballonger, dukade långbord och jordgubbstårta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.