Närman njuter av nybakade surdegsbaugetter och förberedersigför utflykt. Är uppe tidigt idag för att förbereda dagens tur till Tosselilla - en nöjespark i närheten av Ystad
Närman ser ljuset och förberedersigför sportlov. Och jag har börjat förbereda mig så smått under kvällen för ledighet och en kommande helg som kommer innebära nära stunder med dem jag håller av, tårtkalas och annat trevligt
Pajen kan förvaras någon dag i kylen, men är absolut godast direkt när marängen är extra fluffig. Verkligen en av det bästa jag bakat och visst är den något syrlig men det kan man själv styra genom att tillföra mer eller mindre sötning
Ett bra tips närman bakar tårtbottnar är att klä in en form med löstagbar kant med bakplåtspapper som sticker upp en bit ovanför formkanten, På så vis får kakan möjlighet att växa på höjden och man får höga och luftiga bottnar
Och jag rekommendera att frysa det som blir över, för har du den kvar i kylen så är risken stor att du gör som jag och går och norpa en bit i tid och otid, farligt gott minsann
Risotton har jag gjort många gånger, vad gäller skyn är den en ny favorit och vi gjorde den förförsta gången på nyårsafton efter recept här och även köttet blev riktigt bra
Både känslomässigt och praktiskt och kan ibland föranleda en viss vilsenhet i allt det nya. Förhoppningsvis får vi fint sportlovsväder och kan tillbringa en hel del tid utomhus as well
Tårtbotten klarar sig i frysen några månader så förbered om du kan. Nu får tårtbotten stå och dra till sig fyllningen så att tårtan blir saftig och god
Det är alltså en härlig helg tillsammans med de bästa gäster, cafekollegor och inte minst Charlotte som jag nu lämnar bakom mig för att gå in i en ny arbetsvecka
Världens godaste mjölkchokladsnittar och närman laddar för helg. Den är färdiggräddad när ovansidan spricker och denkänns fast närman trycker lätt på ovansidan
Det där med att ta fotografier på bakverk närman har gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Man kanske skulle haft i något mer socker, men jag gillar samtidigt inte när det blir för sött. Efter en kort genomgång av funktionen i morse ute på parkeringen, så vågade jag mig på att förförsta gången göra egen druvjuice
Ett gammalt kapitel blir till något nytt men samtidigt som vemodet slingrar sig runt det tomma pojkrummet väger spänningsmomentet högre inför det nya vi ställs inför
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.