Närman njuter av nybakade surdegsbaugetter och förbereder sig för utflykt. Egentligen hade jag tänkt köpa färdigabaugetter, då jag hade fullt upp med studentbak och annat, men när jag stod där imatbutiken och stirrade på bake-offsortimentets utbud, ångrade jag mig
Ta ut formen och pillabort ärtorna och låt den svalna. Sen är det bara att hälla bort ärtorna. Jag gjorde ettglutenfritt pajskal eftersom vi har glutenallergikeri sällskapet och gjorde samma pajskal som nihittari det här receptet - för er som vill baka glutenfritt
Apelsinsmaken gör också mandelkakanlite fräschare, literoligare och så mycket godare men jag rekommenderar att smaka av smeten innan du sätter den i ugnen
Så här såg det ut på köksbordettidigareidag. Blir alltså liteav en throwback thursday - som isocialamedier menas att man tar en titt bakåt itiden och minns hur det såg ut för några år sedan
Den flikadesig så där härligtnärman tryckte gaffeln igenom och det smakade absolut inte "fisk". Är det i något läge det verkligen gäller, så är det när det handlar om fisk och skaldjur
GA_googleAddAttr("theme_border", "CCCCCC"). getTime()>end){break. I år har vindruvorna på mina två vinstockar mognat så pass att jag kan skörda, och idag har jag fått låna en saft-maja av våra grannar
Stryk upp kanterna jämnt och fint med hjälp av en palett och strö ev med rostad flagad mandel. Om manvill kan man skeda över ett tunt lager fruktgele (jag använde äppelgele) ovanpå
Den här stunden, när dagsbruset tystnat, godnatt pussarna är utdelade och endast spotifylistan med vinterfavoriterna och ljudet från datorns tangenter studsar över köksbordet - är min
Häll ut degen på ett välmjölat bord då den jäst färdigt. För övrigt har det varit en skön helg med H, med sconesfrukost och äppelpajsfika, vilsamma stunder och mera aktivatimmariettav stadens shoppingkvarter
Prognosen är god med andra ord och jag motar bort eventuella stråk av stress som så ofta tendera att uppkomma i kroppen även med ett förestående sommarlov, innan jag varvat ner ordentligt
Isak och Rebecca gav den full pott och det är ett recept jag kommer använda migav fler gånger. Det lär bli både vistelsei skärgården ililla sjöhuset hos morbror och moster och i lägenheten vid Globen innei stan - ett upplägg vi haft den senaste tiden
Gör den lika lång som längden påplåten och lägg den på ett bakplåtspapper. Jag blir så glad när jag kommer på bra saker, som denna lakritschokladkaka med Maraboublack, en variantav våra Marabou mjölkchokladsnittar som vi annars bakar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.