Pajen kan förvaras någon dag i kylen, men är absolut godast direkt när marängen är extra fluffig. Ni vet att jag är en liten tjötmaja om det här att smaka av och själv lita på sina smaklökar, recept är super att ha, för att ha en grund att gå efter, men hur godsaken ska smaka i slutändan, ja det bestämmer man själv
Närman tempererar choklad och gjuter praliner och hoppas på det bästa. Närman har tre höstlovslediga tonårsgrabbar i boet går det åt en del bröd och att baka själv känns både billigare, nyttigare och framför allt
Närman bjuder på kaka med havtorn och choklad och har fredagsyra på rälsen mot Stockholm. (Hen verkar dock upptagen med att i mobilen förklara för en ömmande moder att hen inte är tre år längre och mycket väl klarar av en tågresa på egen hand, med efterföljande svordomar och ögonrullningar som knappast går någon i tågvagnen förbi)
När egentiden breder ut sig ochman bakar bananabread på veganskt vis. Hade värsta beslutsångesten innan jag till slut bestämde mig för ett par som jag tror jag kommer bo i, när väl värmen slår till på allvar
Det där med att ta fotografier på bakverk närman har gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Imorgon är det dags att gå till jobbet igen och då börjar vi med en planeringsdag så man kommer att vara rätt trött i huvudet när dagen är slut men det ska bli roligt att börja jobba igen
Min man hade fått lust att göra chutney på gröna tomater. Å andra sidan kan vi göra roliga saker med gröna tomater, som man inte nödvändigtvis kan med röda
Ett tips på en rak och fin botten är om du precis när du tagit ut botten ur ugnen. Får pappret sitta kvar så "drar" det med sig tårtbotten när den svalnar och kanten veckar sig
Den är färdiggräddad när ovansidan spricker och denkänns fast närman trycker lätt på ovansidan. Dagen idag har gått åt till att förbereda och baka på inför kommande vecka, som då blir den sista kafeveckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.