Hunnit med en hel del denna helg men ändå inte stressat runt - skön helg med andra ord. I morse när jag hämtade tidningen tänkte jag att idag var det en perfekt dag för svampplockning, blev oerhört sugen på trattkantarellsoppa
Hoppas ni haft en lika fin helgsom. Det var min fina vän M som bjöd in mig och andra vännen J på en smarrig tjejmiddag med jättegott alkoholfritt bubbel och lika alkoholfritt, men ack så gott rosévin smarrigt värre
Midsommarafton i fredags var i det närmaste epik med mängder med skratt, fantastisk mat, berusande dryck, dans kring midsommarstången, lekar med skratt som får en att kikna, dans långt in på natten och ett iskallt morgondopp i det blå
Lägg mandlar och strösocker i en matberedare med lock och mixa tills mandeln börjar kännas slät och fin, eventuellt kan man behöva tillsätta lite vatten om den känns för torr
Garnera med florsocker och servera. 185 g strösocker (1 dl). 120 g vaniljsocker (2,5 msk). 190 g florsocker (1,5 dl). 1florsocker. 1Vetedeg160 g vetemjöl (3 dl) 1 ägg 2 g salt (0,5 tsk) 5 g malen kardemumma (1 msk) 100 g smör, rumstempererat 85 g strösocker (1 dl). 1Mandelfyllning500 g mandelmassa 50 g mald mandel (1 dl) 50 g hackad mandel (0,5 dl) 5 g kardemummakärnor, mortlade (1 msk) 20 g vaniljsocker (2,5 msk) 90 g florsocker (1,5 dl) 150 g mjölk (1,5 dl). 1Servering1 l vispgrädde florsockerFördeg
Det här receptet på tekakor är barnens favorit, de äter som små hästar när det serveras. Det ska visst regna lite i helgen… Perfekt läge för att baka bröd
Vispa smör och strösocker luftigt, vispa i vaniljsocker och blanda i mandelmjöl. Vill du ha en fin glans på kakan då värmer du på lite aprikossylt som du penslar över
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vaniljsocker, salt, bakpulver, kakao och vetemjöl. Tillsätt sockret lite i taget, så att det löser sig och blir gyllenbrunt
Saftiga, mjuka men ändå lite att tugga på eftersom de innehåller både kokos och hackade valnötter. Men ni behöver inte göra om misstaget som trötta jag gjorde i morse när jag skulle göra frostingen
Valnötsbröd1 limpa4 dl solrosfrön2 dl fibrex2 dl valnötter2 dl pofiber4 msk fiberhusk2 tsk bakpulver2 tsk salt8 ägg100 gram färskost4 msk vatten(eventuellt 1 msk honung om man vill)Mixa solrosfrön och fibrex med en stavmixer eller i en matberedare tills det blir ett halvgrovt mjöl. 4 dl solrosfrön
Givetvis skall det serveras drycker som passar alla. Passar till mustiga, kryddiga, smakrika och salta kötträtter av nöt, lamm och vilt, liksom till smakrika ostar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.