Myror blev det idag. Har kikatigenommina gamla kokböcker som jag hade itidens begynnelse. Hittade massa gott jag inte gjort på jättelänge, samtidigt som jag söker efter olika snabblagade saker som Emmis kan delta i att göra
Lägg smör i en hög stekpanna och stek det strimlade nötköttet så det får lite färg. Häll därefter i burken med Sweet & Sour, rör runt tills det är varmt
Häll chokladbitarna som är ganska grovt hackade, i en skål med plastfolie över och ställ i frysen. Spilli grädde och mjölk vispatills allt blandats samman
När glasnudlarna absorberat buljongen bildar de en rödbrun ojämn bakgrund på vilken små klumpar köttfärs ser ut som klättrande myror och salladslökstrimlorliknar blad
Häromdagen gjorde jag ett besök på Kåseberga Gårdslam för att köpa färskt lamm direkt från gården. Jag har bestämt mig för att ta reda på mer om mina råvaror och träffa dem och deras producenter för att lära mig så mycket jag kan
Bilden ger interiktigträttvisa åt denna goda lammstek. Den var dock den godaste jag ätit, perfekt medium och så mör att köttet bara faller sönder i gommen
Det blir dessa puppiesmina kollegor får snaska på istället. Lite chokladkola med crunch. Fick receptet från Bulleris förra kokerska Aina för några år sedan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.