Tonfisk blev sommarens godaste fisk på grillen och fortfarande hade vi lite kvar i frysen. Lägg upp tonfisken direkt på varma tallrikar med tillbehören
Låt tonfisken rinna av. Hacka lök, vitlök och riv ingefära på grövsta. Vänd i tonfisken försiktig. Hacka paprikan och blanda i stekpannan tillsammans med löken
olja och smör. salt och vitpeppar. Hacka löken och fräs i smör och olja i stor gryta, får inte ta färg. Häll på vin, vatten och grädde, tillsätt fiskbuljongtärningen och timjan
Precis innan serveringen vänder du ner spenatbladen i risotton och antingen vänder du också i tomaterna eller så serverar du dom som vi gjorde, som ett tillbehör till risotton ochtonfisken
Servera den varma nygrillade tonfisken med den kalla och fruktiga salsan. Grilla eller stek tonfisken ett par minuter på varje sida, men se till att den behåller en rå kärna
Jag hade några skivor färsk tonfisk som jag tänkte grilla men det kändes lite onödigt att tända grillen för att grilla i tre-fyra minuter så jag halstrade fisken i en het panna istället, det gick väldigt bra och den blev riktigt god
Pensla tonfisken med olja, stek och grilla hastigt på båda sidorna på hög värme. Helt säker på att man måste ha dyr tonfisk är jag inte, det vore nog riktigt gott med lax
Skrapa och tvätta musslorna noga. Skala och hacka schalottenlök fint. Skala och pressa vitlök. Fräs lök och vitlök i oljan någon minut utan att det tar färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.